Over ATV De Zes Wielen

Welkom op de website van Amateurtuindersvereniging De Zes Wielen. Hier vindt u informatie over onze vereniging, het bestuur, de aanmeldingsprocedure voor nieuwe leden en onze reglementen. ATV De Zes Wielen bestaat sinds 1972. Het is een actieve tuinvereniging met ongeveer 75 leden. Het tuincomplex ligt middenin de prachtige Oudorperpolder aan de Molenkade in Oudorp. Wij hebben 67 tuinen met een oppervlakte variërend van 65m² tot 220m². De grond wordt gepacht van de gemeente Alkmaar.

De vereniging heeft een eigen clubhuis waar leden elkaar ontmoeten en koffie kunnen drinken. Onze leden zijn allemaal enthousiaste tuinders met een gezamenlijke hobby: het telen van groenten, bloemen en fruit op een eigen stukje grond. Iedere tuinder doet dat op zijn eigen wijze, zowel traditioneel als biologisch. We delen allemaal het plezier in het tuinieren in de buitenlucht, het genieten van de stilte en de prachtige omgeving.

Sinds jaar en dag zorgt een groep vrijwilligers iedere dinsdagochtend voor het onderhoud van het complex: zij maaien het gras, knotten de wilgen, knippen de heggen en helpen waar nodig.

De vereniging heeft een gemeenschappelijke kas waar zaailingen, stekjes en andere planten worden opgekweekt en verkocht. Er is ook gezamenlijke bloementuin dichtbij de poort en een paddenpoel, die bijdraagt aan een goed klimaat voor insecten en bijen.

Het seizoen wordt ieder jaar afgesloten met een Eindeseizoensborrel voor alle leden, waarbij uitgebreid wordt geëxperimenteerd met recepten van eigen bodem.

Onze tuindersvereniging is aangesloten bij de Federatie van AmateurtuinVerenigingen Alkmaar (zie http://www.fatv.nl).